tisdag 29 januari 2013

Profilen v. 5

Lee Hong Ki


Lee Hong ki är en koreansk skådespelare, sångare och programledare. Han är mest känd som sångare i det koreanska bandet FT Island.

Han är född den 2/3 1990 och debuterade som barnskådespelare 2002 i tv-serien Magic Kid Masuri där han spelade Masuris vän. Han var sedan med i diverse draman innan han valde att satsa på musiken och bandet FT Island. Först efter fem år gjorde han comeback som skådespelare med rollen som Jeremy i det koreanska dramat You're Beautiful. Han gjorde huvudlåtarna på Soundtracket för denna serie (Promise och Still/As Ever). Rollen som Jeremy gav honom ett SBS New Star Award.

Bandet FT Island debuterade 2007 med Hongki som vokalist. Att han kunde sjunga upptäcktes när han spelade huvudrollen i dramat Kangsooni där han i slutet av dramat skulle sjunga live på scenen. Endast 13 år gammal imponerade han med sin sångröst. Han är nu under kontrakt hos Warner Music Japan. 

Anledningen till att jag avgudar denna kille är för att jag anser att han är otrolig! Han är verkligen underlig och han är inte alls rädd för att vara det. Han bryr sig inte om andra människor tycker att han verkar oseriös och helt igenom galen, han står för den han är! Dessutom, tycker i alla fall jag, kan man märka att under all galenskap är han väldigt smart och talangfull. Sedan skadar det ju inte att han är jätterolig som skådespelare och mycket duktig på att sjunga. (HAN ÄR OCKSÅ SUPERSÖT!! SOCKER SOCKER!!!) 

http://www.youtube.com/watch?v=JnC5O2s1cvM    (Detta är enligt mig FT Islands bästa låt)

http://www.youtube.com/watch?v=bMRKL5e_d60   (Lee Hong Ki som Jeremy)

http://www.youtube.com/watch?v=nGx3s06J9Mo      (Still/As Ever från You're Beautiful)

http://www.youtube.com/watch?v=qKRj2tD32V4      (Promise från You're Beautiful)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar