torsdag 16 december 2010

Har precis läst ut Blod och Choklad av Annette Curtis Klause och tänkte därför göra en liten recension på den.. =D

Blod och Choklad handlar om Vivian, en sextonårig flicka. Hon är helt normal förutom att hon är en varulv. Vivians pappa var ledare för flocken men han dog i en eldsvåda ett år före tiden i boken. Vivian känner sig skyldig för sin pappas död eftersom hennes dåvarande pojkvän Alex orsakade det. Alex dödade en människa, något som flocken inte får göra, och blev upptäckt av en människa. Han hamnade i fängelse och hans kompisar dödade en till människa för att få bort misstankarna mot honom . Detta funkade och han släpptes fri men sedan dömde flocken honom till döden. Det värsta man kan göra är att riskera flocken och detta hade han verkligen gjort. Människorna i staden de bodde i visste vad de var och eldade upp flockens bostad. Vivians pappa räddade alla utom sig själv. Vivian, hennes mamma och resten av flocken flyr till en större stad. Men utan en ledare flyter flocken isär och har blivit oense. Vissa tycker att Gabriel som är störst och starkast av alla ska bli ledare medan andra tycker att det är fel. Vivian avskyr Gabriel eftersom hennes mamma tycker om honom och umgås med honom.

Samtidigt så känner sig Vivian utanför. Hon han inte umgås med sitt gamla gäng i varulvsflocken. Inte sedan de som hände med Alex och att de var tvungna att döda för att rentvå honom i polisens ögon. I skolans tidning ser hon en dikt om varulvar skriven av en människa som heter Adien. Han är vacker och hon blir snabbt förälskad i honom. Trots att både hennes mamma och Gabriel varnar henne för att inleda ett förhållande med honom. De säger att
det kommer aldrig att sluta bra. Men hon vägrar erkänna att de har rätt.

Flocken bestämmer sig för att genomföra en urgammal ritual för att bestämma vem som ska bli deras nya ledare. Alla hanar ska slåss för att bli ledare och sedan ska honorna slåss för att bli alfahona. Även om Vivian är nog gammal för att delta i de hela och slåss om rollen som alfahona vill hon inte vara med eftersom hon vet att Gabriel kommer vinna och således bli deras ledare. Vilket han också blir. Men när han står som segrare hoppar en av de andra varulvshonorna på Vivians mamma. Vivian kastar sig in i striden och slåss för att skydda sin mamma. Innan hon vet ordet av står hon som segrande. Hon ska bli alfahona och Gabriels gemål.

Hon vägrar acceptera detta och bestämmer sig för att visa sitt sanna jag för Adien i hopp om att han ska acceptera henne som hon är och att hon ska kunna vara med honom. Men allt hennes hopp grusas när han reagerar med att bli livrädd för henne. Hon kastar sig ut genom hans fönster för att inte göra honom illa. När hon vaknar nästa morgon är hela hennes säng och hela hon full i blod och hon kommer inte ihåg vad hon gjorde natten före. Hon får veta att en man har blivit dödad bara en bit ifrån hennes hem.

När yttligare en man blir dödad och Vivian inte kan minnas vad som hon gjort bestämmer hon sig för att ta sitt liv för att skydda flocken. Men hon stoppas av Gabriel och en annan varulv. De berättar för henne att det inte var hon som gjorde det. De är Alex bästa kompis Rafe och hans flickvän som är de skyldiga. Till sin fasa får Vivian veta att de tänker ge sig på Adien och till sin förvåning är den enda hon kan prata men och lita på Gabriel.

Vem vill älskar hon egentligen? Läs och få reda på det.. ;D

Boken var lättläst och passar bäst för åldrarna 15-25. Inte under 15 på grund av mycket blodigt våld och mycket sex. 25, let's face it, de är en ungdomsbok. ;D Men såklart en hit för alla varulvsälskare, åldern spelar inte roll. =D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar