tisdag 21 december 2010


Här kommer ännu en recension.. =D Denna gång är det på Nora Roberts och hennes bok Homeport.

Bokens huvudkaraktärer är Dr Miranda Jones, hennes bror Andrew Jones och konsttjuven Ryan Boldari. Miranda är en forskare som jobbar med att datera konst, speciellt statyer i brons. En dag blir hon rånad utanför sitt hus. Hon klarar sig undan med lindriga skador. Lägligt nog så får hon ett stort arbete av sin mamma i Italien. Miranda kastar sig över detta eftersom de kommer att få henne att tänka på annat än de hemska överfallet. Uppdraget hon får av sin mamma är att datera en staty som har hittats i ett hus. Miranda faller hårt för statyn som är underbar. Hon arbetar med den och börjar försiktigt slå fast att den är gammal, från renässansen. Men då kommer det ut till pressen att Standjo, som är mammas konstföretag, har statyetten. Mamman skyller på Miranda och skickar henne tillbaka till Amerika.

Hemma i Amerika finns Mirandas bror Andrew som är en alkoholist. Sättet Miranda blev avvisad i Italien svider och skadan blir bara större när det visar sig att statyetten var falsk. Miranda försöker komma till frid med detta men hon var 100% säker på att den var äkta. Men en dag möter hon Ryan Boldari som äger ett stort galleri i New York. Han är den vackraste man hon någonsin sett och Ryan fullkomligt tappar andan när han ser henne. Han är i Maine för att fråga om de skulle kunna göra ett byte när det kommer till några tavlor. Det är i alla fall var Miranda och Andrew tror. Men egentligen är han där för att sno ett mycket värdefullt objekt som står på Mirandas konstinstitut. Han planerar att råna henne men kan endå inte låta bli att bjuda ut henne på middag och avsluta denna med den mest laddade kyss han någonsin upplevt. Men han sviker aldrig sitt kontrakt. Stölden går underbart och efter det far han tillbaka till New York.

Miranda vaknar en natt av att det är någon i hennes sovrum. När hon tänder lamporna visar sig det att denne någon är Ryan. Han är fly förbannad över att verket han snott var falsk och att hela hans rykte som Amerikas bästa konsttjuv står på spel. Miranda blir också fly förbannad när hon får veta att Ryan är tjuven. Men hon bedyrar att konstverket han snott inte var något falsk. Ryan tvingar henne att köra till institutet för att ta fram papperna på statyen han snott. De visar sig att papperna också är borta. Ryan säger att det verkar som att någon snott verket före honom och han får även Miranda att tänka på de som hände i Italien. Ryan, som har lite dåligt samvete av att ha snott från Miranda går med på att hjälpa henne. De ska fara till Italien och leta reda på den som försöker förstöra Mirandas karriär. Enda problemet är att det bara finns en säng i deras hotellrum.

Vill ni veta vad som händer sedan? LÄS BOKEN!! ;D

Den är 484 sidor lång och jag rekommenderar den 18 och uppåt. Men man kan också säga 16 uppåt, det hela beror på hur mogna böcker man tycker om. Detta är helt klart en vuxenbok. Men som sagt, det kommer an på smak.

1 kommentar: