tisdag 2 april 2013

Profilen v.14

Lee Min-ho



Lee Min-ho föddes den 22 juni 1987 i Seoul, Korea. Hans familj består av mamma, pappa och en syster. När han var ung drömde han om att bli fotbollsspelare men var tvungen att lägga drömmarna på hyllan på grund av en skada. Han spelar dock fortfarande på sin fritid.
Det var först under tonåren som han bestämde sig för att bli skådespelare och fick snart en plats på Starhaus Entertainment och fick snabbt många mindre roller. Han var tyvärr sedan tvungen att ta ett års paus från sin kärriär på grund av en bilolycka där han och hans kompis och skådespelarkollega Jung Il-woo var allvarligt skadade.
Han fick sin första stora roll 2009 som Gu Jun-pyo i dramat Boys Over Flowers, en koreansk version av mangan och dramat Hana Yori Dango. Han gick under samma tid ur universitetet där han läst om konst och film. Efter Boys Over Flowers spelade han den manliga huvudrollen i dramat Personal Preference. Ett drama som också vart mycket populärt.
Men nästa riktigt stora drama han spelade huvudrollen i var dramat City Hunter. Där han spelar en lönnmördare och dramat blev populärt i hela Asien. Detta har bidragit till att Lee Min-hoo är ett stort namn i hela Asien.
2012 spelade han huvudrollen i mitt favorit-drama Faith. Hans nästa projekt är på gång och är skrivet av samma författare som skrev det mycket populära dramat Secret Garden.

http://www.youtube.com/watch?v=ht6o7fg-WF0  - En Mv från City Hunter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar