söndag 31 juli 2011

I det gröna

Läste precis ut andra delen i trilogin som jag skrev om igår och tänkte precis som lovat även skriva en liten recension av den också. Den heter Svart Ros.

Roz är en väldigt stark och kapabel kvinna. Hon har byggt sin handelsträdgård från grunden, förlorat sin första man i en olycka och uppfostrat deras tre pojkar på egen hand. Hon har även överlevt ett katastrofalt andra äktenskap med en man som bara var ute efter hennes pengar. Allt detta har gjort henne till en stark person och hennes liv känns ganska komplett. Men först när tvåbarnsmamman Stella och den unga mamman Haley flyttar in på hennes gods inser hon hur ensam hon endå har varit genom åren. Detta får henne att öppna ögonen för den snygge professorn Mitch som hon har anställt för att ta reda på vem kvinnan som hemsöker hennes gård är. Snabbt inleder hon och Mitch en het affär som leder till kärlek. Något som spöket Amelia inte uppskattar. För första gången under alla år Roz har levt med spöket försöker spöket göra henne illa. De skrämmer Roz av två anledningar: Först och främst är det inte roligt att nästan bli dränkt i sitt eget badkar och för det andra betyder det att känslorna hon har för Mitch är seriösa. Men om spöket trodde att det skulle hjälpa att skrämma Roz har hon väldigt fel, Roz tänker inte släppa det hon och Mitch har. Inte heller tänker hon ge upp sökandet på identiteten på den olyckliga kvinnan som inte kan gå mot ljuset.

Denna bok är uppbyggt precis som den första delen. Mycket bra och mycket underhållande. Roz är en mycket stark kvinna och det är otroligt intressant att läsa om den styrka och de mod som hon möter de svåra sakerna i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar