tisdag 26 januari 2010

Tänkte skriva en lista med några böcker jag anser man bara måste ha läst innan man dör. Kul va? Dom kommer inte vara i någon ordning eller så utan bara vara. Dessa böcker måste läsas. Vare sig du vill eller inte. xD

HERE WE GO!!

Jane Eyre av Charlotte Bronte.
Jane Eyre är en föräldralös flicka som bor hos sin döde morbrors fru. Hon blir behandlad mycket illa och hamnar tillslut på en välgörenh
etsanstalt för flickor. Där spenderar hon 8 år. Tillslut vågar hon annonsera efter en plats som guvernant. Hon hamnar på den ståtliga Thronfield Hall och hela hennes liv kommer förändras och Jane måste gå emot sin egen vilja för att göra vad som är rätt.

Emma av Jane Austen
Emma är mycket vacker och behaglig. Alla människor som träffar henne gör böjer sig för hennes vilja. Så med alla hennes bra egenskaper finns en hel del dåliga. Hon är naiv och bortskämd, hon tror att hon alltid har rätt och anser sin egen åsikt bättre än alla andras. Så en dag bestämmer hon sig för att hjälpa sin vän Harriet att få en man. Detta leder till en hel del problem och Emma måste lära sig att hon inte alltid har rätt.

Host av Stephenie Meyer
Jorden har tagits över av aliens. Dom tar över människornas kroppar och sätter in sig själva i dom. Wanderer blir insatt i en tjej som heter Melanie. När en alien blir insatt ska människan dö. Människans själ ska försvinna. Men Melanie är annorlunda, hon är starkare än andra. Hon håller sig kvar inom sin kropp. Snart delar Wanderer och Melanie känslor och Wanderer börjar även älska Jared. Mannen i Melanies liv. Tillsammans ger dom sig ut för att hitta honom.

Avalons Dimmor av Marion Zimmer Bradley
Avalon håller på att försvinna in i dimman på grund att av folk inte längre tror på religionen som utövas där. Men en av överprästinnorna har en idé. Hennes syster Igraine ska föda en son med en man som heter Uther Pendragon. Detta vägrar Igraine eftersom hon redan är gift och har en dotter som heter Morgaine. Men tillslut blir det endå så, Igranie föder pojken Artur. Denna pojke ska sättas på Englands tron och införa religionen igen. Samtidigt utbildas Morgaine till prästinna på ön. Arthur och Morgaine är bara brickor i ett spel om makten.


Dom här böckerna är bara några få som man måste läsa. Men dessa är några av mina favoriter som alla borde läsa.

KRAM

Linnéa Larsson


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar